5. heinäkuuta 2011

Paljon asiaa, liian vähän aikaa...

Noniin, nyt olisi muutto tehty. Ei tullut perjantaina kylmä, vaikka mitään suurempia en saanutkaan kannella. Kaikki jaksoi olla muistuttamassa että sinä se et kanna mitään. Rankkaa puuhaa muutot muutenkin, ja entäs kun suurin osa talonyhtiöstä muuttaa yhtäaikaa. Siinä sai hissiä välillä odotella hetken aikaa. Joitain tavaroita tosin kannettiin portaissa viidenteen kerrokseen. Ollaan miehen kanssa niin innostuneita nyt tästä meidän uudesta kodista! Aivan ihana! :) 


Nettiä ei ole vielä kotona toiminnassa, niin myöhään tuli tehtyä siirtoilmoitus. Kylläpä sitä pärjää hetken ilmankin, ja ei sitä aikaa taitaisi silti ollakaan netissä pyörimiseen. Viime päivät ovat menneet kotona laitellessa ja kauppoja kierrellessä. Pyykkikone ja verhot ovat jo löytyneet, vielä puuttuisi ainakin muutamat valaisimet. Käytiinpäs eilen myös hennesillä vaateostoksilla. Mies osti mulle ihanan pinkin mekon/tunikan ja Pikkuiselle muutamat bodyt ja sukat. Muuton yhteydessä löysin myös kameran piuhan, joten jospa sitä saisi pikkuhiljaa myös jotain kuviakin tänne bloginkin puolelle. Niin ja nyt olen muuten varma, että kyllä siellä masussa tuntuu jo liikkeitä. Aika usein syönnin jälkeen hieman möngitään ja illalla/aamulla sängyllä selällään maatessa tuntuu pientä möngintää/tökkäsyjä.


Viikko sitten hain sen sokerimittarin ja nyt on arvoja mittailtu kotona. Heti alkoi mietityttää mikä laitteessa vikana, kun kertaakaan arvot eivät ole kohonneet yli sallitunrajan. Muuttopäivänäkin söin esimerkiksi puolikkaan pizzerian pizzan ja arvot olivat tämän jälkeen aivan hyvät. Samaten arvot ovat olleet normaalit mäkkärin juustohampurilaisen tai parin vohvelin hillolla ja kermavaahdolla jälkeen. Toisaalta taas arvot ovat kohonneet eniten/lähimmäksi rajaa aamupalalla syödyistä omenasta ja 4-viljan puuro annoksesta. Joten mitäs järkeä tässä nyt sitten on? :) Mutta nyt odotellaan jonkun diabeteksestä enempi tietävän puhelua, jonka jälkeen varmaan on taas hieman fiksumpi aiheesta.


Soitin neuvolaan näissä sokeriasioissa viime viikolla ja kysyin samalla sokerirasituksen kanssa yhtäaikaa otettujen muiden testien tuloksia (kilpirauhasarvot + von willwbrand) ja jälkimmäiset eivät olleet tulleet, mutta edelliset olivat. Joku tsh-arvo (muistaakseni) oli 3,19, kun sen pitäisi ilmeisesti olla vähemmän raskaanaollessa. Tieto kuulemma laitettiin menemään eteenpäin lääkärille, joka katsoo mitä asialle tehdään. Meinasi tuntua hieman hankalalta, kun oikean neuvolantädin sijainen hoitaa nyt näitä asioita, eikä oikein ole perillä asioista. Tai siis etsii tietoa samalla kun kysymyksen kuulee, ja vastaukset ovat sanoisinko hieman epävarmoja. Sijainen on muuten mukava ja hyvin meni puolituntia yliaikaa, kun sokerimittarin kävin hakemassa. Ainoa vain, että itsellekin jää hieman epävarma olo asioiden oikeasta laidasta.


Tässäpä pikainen päivitys viimepäivistä, ja paremmalla aikaa lisää. Mm. vaunujen hankinta on saamassa ratkaisun ja masukuviakin voisi alkaa päivitellä tännekin puolelle.




EDIT. 10 min. tekstin julkaisun jälkeen soittikin lääkäri. Eli kilpirauhasarvot ovat nykyisten suositusten mukaan siinä rajoilla, aiemmin asialle ei olisi tehty mitään. Nyt kuitenkin aloitetaan kilpirauhaslääkitys puolikkaalla tabletilla, ja kuukauden päästä käyn uudelleen verikokeissa. Arvon lievä kohollaan olo siis tarkoitti sitä, että mahdollisesti on lievää kilpirauhasen vajaatoimintaa ja lievä lääkitys aloitetaan siksi, että Pikkuiselle taataan mahdollisimman hyvät edellytykset kasvamiselle.

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin! <3 Täällä ollaan jo viikko asuttu uudessa kodissa ja hyvin viihdytty :) Ei minuakaan "laitettu" mitään kantamaan, mutta kyllä ihan kepoisasti meni 30+ viikolla kevyempiä juttuja :) Purin myös KAIKKI laatikot ja jätesäkit, koska halusin laittaa ne juuri sinne minne halusin ja niin kuten halusin ;) Nyt mies penkookin jokaisen kaapin läpi etsiessään jotain :D

    Mokkulan takia täällä toimi samantien netti, joten ei onneksi tarvinnut olla ilman sitä :) Pöytäkonehan meillä on, mutta olen havainnut mokkulan ihan hyväksi tähän. Kotia laitellessa oli mukava hengähtää hetki koneella :)

    Laita ihmeessä kuvia! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, vähän vierähtänyt tämä tauko blogista. Mutta siis joo, noinhan se käytännössä meni meilläkin se muutto. Aina auton ja asunnon väliä kulkiessa oli sylissä jotain kevyempiä kantamuksia. Myös täällä oltiin sen verran innokkaita järjestelemään uutta kotia, että melkein kaikki tavarat kulkivat omien käsien kautta paikoilleen :D

    Meilläkin on ollut käytössä mokkula, mutta nyt kun nettiä on tarvinnut useammassa (työ- ja koti)koneessa yhtäaikaa niin mokkula ei enää riitäkään. :)

    VastaaPoista