31. elokuuta 2011

Sairaslomalla...

Noniin, olisikohan aika päivittää kuulumisia. Ajattelin tuossa kaikkien muutto(yms)kiireiden välissä, että kirjoittelen asioita itselleni muistiin johonkin vihkoon - aloitan vanhan kunnon päiväkirjan kirjoittamisen. Mutta eihän sitä ole tullut mitään kirjoitettua koko aikana. Ei vain ole saanut aikaiseksi tarttua kynään ja etsiä sopivaa vihkoa tähän tarkoitukseen.

Nämä pari kuukautta ovat menneet erittäin nopeasti; on ylitetty raskauden puoliväli, mittailtu sokeriarvoja, jatkettu kilpirauhaslääkkeen syöntiä, käyty rakenneultrassa ja paljon muuta.

Reilu viikko sitten alkoi kovat selkäsäryt, johtuen osaltaan varmasti notkoselästäni. Asian tiimoilta olin yhteydessä neuvolaan ja sain ajan lääkärille selkäsäryn yhteydessä esiintyvien vatsakipujen vuoksi. Lääkärille ei kuitenkaan saanut aikaa samantien, vaan joutui odottelemaan melkein viikon. Tämä oli kyllä melko tuskainen viikko - selkäsäryt jatkui, kävely alkoi tuottaa hankaluuksia (alavatsaan tulee paineentunne heti kun yrittää ottaa reippaampia askelia) ja näiden lisäksi päivän parin ajan tuli rusehtavaa vuotoa, jollaista ei omalle kohdalle ollut koko raskauden aikana aiemmin tullut. Onneksi kuitenkin Pikkuisen liikkeet ovat tuntuneet säännöllisesti, enkä sen vuoksi huolestunut ihan liikaa ja maltoin odottaa varattua lääkäriaikaa melkein rauhallisesti :)

Lääkärissä selvisikin ainakin se, että kohdunsuulla on kaikki niin kuin pitääkin. Sinällään kaikki siis hyvin. Kuitenkin sairaslomaa ennenaikaisten supistusten johdosta seuraavaan neuvolalääkäriin asti, jolloin tilanne tarkistetaan uudelleen. Nyt täytyy tarkkailla onko nämä tuntemukset supistuksia vai ei. Hieman tyhmältä tuntuu etten tunnista varmuudella asiaa, mutta... :)

Mitä raskausdiabetekseen ja sokeriarvoihin tulee, niin pitkään pysyi arvot helposti kurissa. Syömisiä on joutunut vasta viimeaikoina tarkkailla hieman enempi. Ja toivottavasti ihan syömisillä saisi pidettyäkin kurissa, kun liikkuminenkin on mitä on tällä hetkellä - omien tuntemusten mukaan hiljaista köpöttelyä.

Ja vielä viimeisenä rakenneultra <3 Pikkuisella kaikki hyvin. Ultrassa lääkäri oli ihan mukava. Selitti samalla hieman mitä tarkistelee, mutta eipä sen kummemmin. Jos jotain poikkeavaa olisi ollut, asia olisi varmasti vain töksäytetty ilmoille. Aivan kuten ultrauksen lopussa kysyttyämme sukupuolesta, töksäytti hän että poikahan sieltä tulossa. :) <3 Ei meillä vain ultrailtu ja näytetty tätä todeksi sen kummemmin. Mutta ei hirveästi harmittanut. Pääasia että kaikki kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti