22. kesäkuuta 2011

Tuomio

Eilen oli siis sokerirasitustesti. Testi meni melko kevyesti; sokerilitku ei ollut niin pahaa kuin mitä kuvittelin, piikitykset eivät olleet niin kammottavat ja 45 minuutin kohdalla tullut kuvotus/huimaus menivät vajaassa puolessa tunnissa ohi. Veri ei kuitenkaan tainnut oikein virrata, joten ensimmäisen piikityksen jälkeen siirryttiin järeämpään aseeseen ja piikitys tuntui ilkeämmältä 2. ja 3. piikin kohdalla. Testiin siis jouduin näin aikaisessa vaiheessa ihan sukurasitteen vuoksi, mm. isänäidille tuli raskausdiabetes ja nyt viimeisimpinä se tuli myös siskolleni. Ja kuinka ollakaan myös omat arvoni ovat koholla.

Paastoarvo oli ainoa mikä oli sallittujen rajojen sisällä.
1. arvo oli 4.8   (alle 5.3 pitäisi olla)
2. arvo oli 10.2 (alle 9.9 pitäisi olla)
3. arvo oli 10.7 (alle 8.5 pitäisi olla)

Eli ihan suhteellisen kohollehan noi luvut taisi nousta. Tulos sinänsä oli yllätys, koska jostain syystä en oikein osannut varautua etukäteen tämänkaltaiseen tulokseen. Syön melko terveellisesti jo valmiiksi, mutta nyt täytyy alkaa kiinnittää siihen entisestään huomiota, kuten liikkumiseenkin.

Ensi tiistaina on kuitenkin ylimääräinen neuvolakäynti, jolloin selviää aiheesta lisää. Saan mukaan sen laitteen, jolla itse pääsee mittamaan paastoarvoja ja ruokailun jälkeisiä arvoja. Sitten näiden jälkeen selviää taas lisää. Kyllähän meidän neuvolantäti puhelimessa äsken kertoi mitä tulee tapahtumaan jatkossa, mutta en juuri noita asioita kirjannut ylös. Pääasia, että on ylhäällä milloin pitää neuvolaan mennä, niin puulla päähän lyöty taisin olla äsken.

Eilen samalla kertaa otettiin verikokeet myös Von Willebrandin taudin (siskolla todettu) selvitykseksi sekä kilpirauhasarvot vajaatoiminnan (mm. äidillä todettu) selvitykseksi. Ensimmäinen on yleisin periytyvistä verenvuototaudeista ja toinen on myös ilmeisesti melkoisen yleinen sairaus.  Sen kummemmin en ole kumpaankaan perehtynyt, kun oireitahan varmasti löytyy kun itse alkaa näitä asioita tutkimaan. Näiden lisäksi mm. verenpaineita seurataan melko tarkasti, koska verenpainetautia on vahvasti isänpuolen suvussa. Mutta täälläpä siis yksi jolla taitaa olla aikalailla sukurasitteita tässä selvitettävänä.

2 kommenttia:

  1. No, voi p*ska! Eilen meinasinkin jo kysellä, miten tämä meni. Jännä miten toisilla noi arvot vaan kohoavat, vaikka ei olisi ylipainoa tai syö terveellisesti tms. En syö mielestäni kovinkaan "terveellisesti" ja painoakin on enemmän, kuin tarpeeksi. Ensimmäisen sokerin tulokset oli 4,4/7,9/6,5. Äidilläni on aikuistyypin diabetes ja jouduin sen takia vielä toiseen sokeriin ja senkin testit (ne mitä saatiin mitattua) oli ok. Toisaalta on todella hyvä (äidin, sekä vauvan takia), että nuo testataan oli tulos mikä tahansa! Tsemppiä! <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos SyysSydän tsempeistä! <3 Oho, sullahan on tosi hyvät arvot ollut mittauksissa. Se vaan taitaa tosiaan niin olla, että joillakin arvot kohoavat paljon herkemmin kuin toisilla. Ja mitä nyt hieman olen tutkinut suositeltua ruokavaliota, niin kyllähän sitä muutoksia tarvitsee tehdä. Mutta kirjoitan siitä varmaan postauksen blogiin ihan itsellekin muisutukseksi. Vaikka eilen taisin vähän kirotakin tilannetta, niin kuten sanoitkin, on se paljon parempi testata ajoissa olipa tulos tosiaan mikä tahansa! :) Nyt vain mielenkiinnolla odotan ensiviikkoa ja kotimittausten tuloksia/ruokavalion vaikutuksia arvoihin.

    VastaaPoista